juli, 2020

Dette er et gjentakende arrangement

13jul10:0016:00Gjenreisningsmuseet // aktiviteter og utstilling10:00 - 16:00 Gjenreisningsmuseet, Kirkegata 19, 9600 HammerfestType:Aktiv,Barn,KulturDato:15. mandag,16. tirsdag,17. onsdag,18. torsdag,19. fredag,20. lørdag,21. søndag

Arrangement detaljer

Omvisning

Mandag 13. juli 13.00:

Omvisning Fuglenesodden Friluftsmuseum med Maria Stephansen (Formidler/kurator fornying Fuglenesodden) Ca 1. time.

Tirsdag 14. Juli: 13.00:

En introduksjon til utstillingen «Uregjerlig ARV».

Onsdag 15. juli: 13.00:

En introduksjon til utstillingen «Uregjerlig ARV».

Fredag 17. juli: 12.00:

Omvisning hovedutstillingen Gjenreisningsmuseet. Ca 1. time.

Søndag 19. juli: 14.00:

Omvisning på Fuglenesodden Friluftsmuseum for barn og familier. Ca 1. time.

Billetter

  • Billetter kjøpes på museet eller på Fuglenesodden. Billett må kjøpes før omvisningen starter.
  • Inngangsbillett må løses i forkant av oppstartstid. Alle omvisninger og introduksjoner er inkludert i inngangsbilletten.
  • Spesialbillett: Vi selger egen billett for hammerfestdagene som gir fri tilgang til museet hele uken og muligheten til å delta på så mange omvisninger man ønsker. Selges kun i museets resepsjon. Ukespass: 150,-

På oppdagelsesferd i nærmiljøet

Gjenreisningsmuseet har laget et kulturminne-oppdagelsesferd-quiz man kan løse på egen hånd. Kom innom museets resepsjon for å hente konkurranseskjemaet og bli med i kulturminnejakten.

Mini-verksted

For familier der de fritt kan leke og boltre seg med å lage egne skulpturer og kunstverk av havsøppel inspirert av utstillingen som er på museet.

Ustilling: «Uregjerlig ARV»

Kulturminner forbinder vi gjerne med gravhauger, vikingskip og stavkirker. Men dette er jo gamle ting. Hvis vi skal snakke om hva vi overlater til fremtidige generasjoner; hvilke minner vil de finne? Omgivelsene våre preges stadig mer av ubehagelige minner som havsøppel, miljøgifter og samtidsruiner. Hvorfor regnes ikke de som vår kulturarv? Utstillingen er basert på materiale fra seks steder i det nordlige Norge, Island og Russland. Gjennom fotografier, film, gjenstander og korte tekster tar den opp spørsmål knyttet til vår forståelse av kulturarv.

Utstillingen tar utgangspunkt i forskningsprosjektet «Unruly Heritage» ved UiT Norges arktiske universitet. «Et viktig spørsmål for oss er hva kulturarv er? Vanligvis forbinder vi det med noe godt, ønsket og vakkert. Noe som også sårbart og truet, og som vi derfor må verne om. Men som vi ser stadig mer av i dag er mye av vår arv verken spesielt truet eller behagelig. Hvordan skal vi forholde oss til kulturminner som mikroplast i havet, forfalne industrianlegg, sovjetiske boligblokker og forlatte pelsdyrfarmer? Kan vi fortsette med å velge bort slike brysomme ting og dermed rense arven – og fortida – for det feilslåtte, stygge eller ubehagelige?»

Mer

Tid

(Mandag) 10:00 - 16:00

Sted

Gjenreisningsmuseet

Kirkegata 19, 9600 Hammerfest

X