juli, 2022

15jul20:0023:59OLE IVARS20:00 - 23:59 FestivalteltetType:Konsert,MusikkDato:15. Fredag,2022

Arrangement detaljer

Ole Ivars spiller opp til dans under HammerfestDagan og fredag 15. Juli er det bare å slå seg løs!! 🤩

Ole Ivars er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8 ”bronseharper”, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert fra prisen ble oppretta for danseband i 1996. De har solgt over en million plater, og har et tosifra antall GULL og PLATINA-trofeer på veggen.

De vant i 1999, konkurransen, «Årets dansebandmelodi», på NRK TV med sangen,” Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfesta udødelig som landeplage, gjennom NRK’s TV-program om låta. Dette programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåra NRK også OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND!!

For å nevne noen av hitlåtene kan vi ramse opp:
– Kongen av Campingplassen
– Nei, så tjukk du har blitt
– En får væra som en er
– Jeg trodde änglarna fanns
– Kalle med fela
– Spellemannsblod
– Fem gule enker
– Samefolkets land
– Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell
– Da ser jeg alltid lyst på livet.

Det året bandet fylte 50, ble de også hedra av Nationaltheatret/Torshovteatret med en musikal, bygget over Ole Ivars-sanger. Den fikk navnet, ”En får væra som en er – En Ole Ivars musikal”. Den ble så populær at den ble satt opp på nytt på Nationaltheatret sommeren 2016. På premieren spilte Ole Ivars konsert for gjestene i festsalen på selveste «Nasjonal». I 2019 ble de ytterligere hedra ved at TV 2 sendte en TV-versjon av denne musikalen som en serie, for øvrig den første i sitt slag i Norge. Seertallene var høye.

Fra jubileumsåret 2019 fikk bandet ny frontfigur. Espen Hagen Olsen overtok som hovedvokalist. Han hadde allerede lang fartstid fra scener i inn og utland, og var kjent for mange, selv om han fremdeles bare er i midten av tredveåra. De andre bandmedlemmene har det morsomt med å si at Espen har dratt ned gjennomsnittsalderen i bandet betraktelig. 😁

Mer

Tid

(Fredag) 20:00 - 23:59

Sted

Festivalteltet

Billetter

https://pkevent.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2022

X